Daha gevrek olması için koyuyorlar! İlk kez duyan çok şaşırıyor

E

Ella

Guest
Amasya’nın Aydınca köyünde el emeğiyle hazırlanan tatlı türü baklavanın yapımında “kül” kullanılıyor. Yüz yılı aşkın süredir uygulanan bu geleneksel yöntemin tatlıya gevreklik ve lezzet kattığı düşünülüyor. Amasya İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Türkmen ise tatlının adını ilk duyduğunda çok şaşırdığını anlatıp "Önce yanlış anladığımı sandım. ’Güllü mü, küllü mü?’ diye yeniden sordum. İşin içinden bambaşka bir araştırma projesi çıktı. En az 150-200 yıllık bir kültürün devamlılığı sağlanıyor" dedi.
442

Daha gevrek olması için koyuyorlar! İlk kez duyan çok şaşırıyor
 
Üst